Een itje aan de muur!

  • Geplaatst op
  • Door Karlijn - Wonderlicht -

Afgelopen oktober was ik op de Dutch Design Week en daar zag ik een presentatie van een nieuw fotosysteem genaamd ‘Itje‘. Ilona, die Itje heeft bedacht, liet in haar presentatie het magnetische fotosysteem zien. Waar ik eerst een beetje sceptisch was, er zijn al zoveel fotosystemen, was ik na haar presentatie erg enthousiast.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Itje bestaat uit een magnetisch bord waar je de foto’s op ‘plakt’ Door de magnetische werking van het bord en de ijzerhoudende coating op de achterkant van de foto klemmen ze zich aan elkaar vast. Je kunt je foto er heel makkelijk afhalen waardoor je een nieuwe foto tevoorschijn haalt of er een nieuwe foto op aanbrengen door je foto uit te rollen.

Het klinkt misschien een beetje vaag he?! Magnetisch en een ijzerhoudende coating zouden mij nou niet meteen een goed beeld geven van hoe het eruit ziet en daarom laat ik het op onderstaande foto’s zien.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Op bovenstaande foto’s zie je hoe het magnetische systeem van Itje werkt. Het is eigenlijk net als een sticker, alleen kun je die van Itje zo vaak als je wilt gebruiken. Ben je de ene foto even zat, dan haal je de volgende toch gewoon tevoorschijn?!
Het bord is horizontaal en verticaal te draaien waardoor je elke foto kunt kiezen.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Van Ilona mocht ik drie foto’s uitzoeken voor mijn eigen Itje en dat zei ze natuurlijk niet tegen dovemansoren. Ik begon meteen met het doorspitten van mijn fotocollectie en omdat ik mijn Itje snel in huis wilde hebben duurde het niet lang om een keuze te maken. Okee, ik twijfelde een beetje, maar nadat het uploaden van de foto’s heb ik niet meer gewisseld en heb ik meteen op de verzendknop gedrukt. Als je niet zo goed weet welke foto of andere afbeelding wilt gebruiken kun je ook wat ideeën opdoen op de Facebookpagina en zie je verschillende Itjes bij hun eigenaar hangen.

Na één week ontving ik een groot pakket. Ingepakt met bubbeltjesplastic zodat beschadigen haast niet mogelijk is en met pluggen en haken om hem goed op te kunnen hangen aan de muur. 

En toen ik dat rottige plastic er eindelijk van af had gehaald kwamen mijn eigen foto’s tevoorschijn. Ik had Itje nog nooit in het ‘echt’ gezien en ik was dan ook blij verrast met het resultaat. Het bord is ontzettend sterk en mooi afgewerkt en de foto’s zijn erg goed vergroot. 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ik vond het even spannend om de foto eraf te halen en op te rollen (aangezien een sticker ergens afhalen niet mijn sterkste kant is) maar dat is super makkelijk. Je haalt het hoekje van de foto omhoog en je trekt je foto los, ook een foto erop plakken gaat simpel en is in een minuut gedaan. 

Makkelijk en snel en het resultaat is een hele mooie grote foto. Als ik naar mijn foto van Oslo kijk wil ik meteen weer terug, mijn foto met de bloembollen doet me verlangen naar de zomer en mijn foto met het uitzicht vanuit de trein (in Noorwegen) doet me denken aan die mooie treinrit langs meren en door bossen en bergen. 

Veel leuker om naar de foto aan de muur te kijken dan naar dezelfde foto op mijn laptopscherm. Ik ben super blij met mijn eigen Itje! 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Zie je het verschil tussen de eerste en de laatste foto? Op de laatste foto klikte ik een magnetisch blaadje, vond ik er wel leuk bij staan. 

Bron: http://www.wonderlicht.com/design/een-itje-aan-de-muur/