Gelukkig hebben we de foto's nog!

  • Geplaatst op
  • Door Marije - Flavourites

'Magnetisch fotosysteem', zagen we staan op de website van Itje.nl. Dat prikkelde onze nieuwsgierigheid, want wat moet je je daarbij voorstellen? Het werkt heel simpel - én is een fantastische manier om je foto's op te hangen! Je laat je favoriete foto's drukken op speciaal magnetisch materiaal. Vervolgens kun je deze foto's heel gemakkelijk verwisselen. Een soort wissellijst anno nu, dus. Jouw foto's worden hiermee ware museumstukken; wij vinden dit systeem echt geweldig! Handig: je kunt altijd later nog extra foto's erbij laten maken, zodat je nog meer kunt afwisselen.

Einde van het jaar. Tenminste, zo voelt het voor mij al wéken. Ik heb zelfs al een nieuwe agenda gekocht! Natuurlijk werken we bij Flavourites altijd een periode vooruit maar het komt voornamelijk door ons aankomende event, Flavourites Live. Daar zijn we het hele jaar wel mee bezig maar na de zomer begint het pas écht. En dat voelen we dus. Als een soort van afsluiting van het jaar. Naast dat het heel knus voelt, komt daar bij mij ook altijd een soort van 'opruim' gevoel bij. Het jaar administratief afsluiten, verzekeringen checken... ja, eigenlijk vooral op administratief gebied voel ik die 'opruimwoede'. 

itje_1_1.jpg
Strak en prachtig fotosysteem van Itje.nl

En ik vind dat heerlijk hoor! Ik pak mijn ordners erbij en check al mijn papieren, klopt de informatie nog, moet ik iets aanpassen etc etc. Het enige waar ik al jaren tegenaan zit te hikken is het opruimen van mijn harde schijf met documenten. Tegenwoordig gaat immers bijna alles digitaal en zo heb ik inmiddels een harde schijf vol informatie. En totaal niet geordend. Elk jaar noteer ik weer in mijn nieuwe, papieren agenda, dat ik mijn harde schijf moet opruimen. En dan eindelijk: ik ben er gisteravond mee begonnen! Het voelt zooo ontzettend goed, orde! Ik ben er zelfs al bijna klaar mee, het enige dat ik nog wil opruimen zijn... mijn foto's.


itje_2_1.jpg
En natuurlijk... oneindig foto's wisselen!

En dat is nog een hele klus waar ik waarschijnlijk tot het einde van het jaar wel mee bezig ben. Elke keer als mijn mobiel vol zit met snapshots upload ik ze naar mijn harde schijf in een of ander vaag mapje. En daar heb ik er dus ontzettend veel van; vage mapjes met van alles en nog wat foto's.


itje_3_1.jpg
Jouw eigen foto's als ware museumstukken!

Ik heb grote bewondering voor diegenen die altijd direct na de vakantie aan de slag gaan met hun vakantiefoto's en er mooie fotoboeken van maken. Ik heb dat voornemen ook altijd maar... maar. Eerst maar eens die mapjes ordenen dus. Wel heb ik al een leuk idee voor tijdens de klus: van mijn favoriete foto's zal ik een kopie in een apart mapje zetten en daar ga ik uiteindelijk iets heel gaafs mee doen. Zie hier: Itje.nl


itje_4_1.jpg
Het creatieve brein achter itje , Ilona, aan het werk

Ik ga mijn mooiste foto's als schilderij in huis ophangen, hoe geweldig is dit! Hoe het precies werkt? Je investeert als eerste eenmalig in een magnetisch ophangsysteem (de basis dus, genaamd: een 'itje') en kunt daarna elke foto die je wenst laten printen op materiaal met een ijzerhoudende coating aan de achterzijde zodat ie makkelijk op het bord te bevestigen is. Als een magneet dus. En ben je op een gegeven moment uitgekeken op je foto dan kun je altijd weer een nieuwe foto laten printen bij Itje.nl.


itje_5_1.jpg
Leuk idee: een oud meesterwerk op je itje kan natuurlijk ook! 

Ik ben nog aan het nadenken over het precieze formaat van mijn itje (er zijn namelijk 10 verschillende formaten) maar ik heb nog even... Heel leuk om met dit idee in mijn hoofd mijn foto's te gaan opruimen, aan de slag dus!

Bron: http://www.flavourites.nl/webshop/itje-nl